Rattenholen in de tuin

rattenholen in de tuin

De paring vindt plaats in de maanden maart-april (afhankelijk van het klimaat). Drachtperiode is zo'n 4 tot 5 weken. Een mollennest bestaat gemiddeld uit 4 tot 7 jongen! Ze worden 4 tot 5 weken gezoogd, en verblijven daarna nog zo'n 3 weken in het gangenstel van de moeder. Een mol wordt gemiddeld 3 jaar oud. Per dag kent de mol 3 periodes van activiteit die elk gemiddeld 4 uur in beslag nemen.

De haren van de mol mooie hebben geen strijkrichting of haarinplanting; vandaar dat de mol zowel zeer snel vooruit als achteruit kan bewegen. Mollen kunnen snelheden halen van wel 7 km per uur en dat is behoorlijk snel. Zeker als je weet dat wij gemiddeld tegen 5 km per uur wandelen. Mollen zijn insectivoren, ze voeden schadelijk zich met wormpjes, slakken, insecten, jonge kikkertjes enz. Ze tasten dus geen planten aan! Mannetjes wegen zo'n 120 gram, vrouwtjes 90 gram. Dagelijks eet de mol ongeveer de helft van zijn lichaamsgewicht. Dat is dus een serieus bordje wormen en slakken! Een mol moet eten en kan niet op dieet. Als een mol een paar uur zonder eten zit, sterft hij.

rattenholen in de tuin
wil je natuurlijk korte metten maken met de mol. Voor we het hebben over de drie methoden om mollen te bestrijden, zijn er eerst een paar dingen die je over de mol moet weten. Enkele mollenweetjes, een mol is klein. Een mol is tussen de 12 en 17 cm groot. Een mol is blind en doof. Mollen hebben geen oren: ze werken via trilsignalen. Een mol voelt je met zijn hypergevoelige 'tast- en snorharen'.
rattenholen in de tuin

De, tuindokter: zo verdrijf je vallen mollen!


De rook verspreidt zich in het gangenstelsel. Zelfs tot 20 meter verder kan er rook verschijnen uit andere molshopen en gaten in de bodem! Zo ga je te werk. Je graaft eerst de molshoop weg. Daarna plaats je de stolp bovenop de gang. Daarna dek je de rest weer af met aarde, zodat er niet teveel rook ontsnapt. Je ziet gedrag de rook tevoorschijn komen als je een gang vrijmaakt. Deze bestrijdingstechniek is vindingrijk en doeltreffend. Bovendien is ze veilig voor kinderen en huisdieren.

Ratten bestrijden in de tuin


Bovendien zullen eventuele babymuisjes een brute hongerdood sterven indien papa- en mama-muis naar buiten worden gebonjourd. Ikzelf ben absoluut fan van levende muizenvallen, dus hierbij een (Engelstalig) filmpje ter demonstratie: ook ikzelf heb onlangs een grotere levende muizenval aangeschaft met klapdeurmechanisme, waar ik overigens zeer tevreden over ben. . muizen kunnen er wel in, maar niet meer uit. In deze inloopkooi oftewel vangkooi bivakkeerde na 1 dag al een muisje (zie onderstaande foto). Het muisje leeft nu gezellig buiten de bebouwde kom. ik ben niet zon fan productspecifieke promotie/reclame in artikels, maar aangezien het een diervriendelijke oplossing is, toch even een linkje naar de webwinkel waar ik een setje van 2 stuks heb gekocht resp_image id20466 caption, aanvullende tip: smeer altijd een piepklein beetje pindakaas bij. Gebruik nooit te grote porties in vallen, want dan eten muizen zich dood. Een klein stukje cracker met pindakaas volstaat. Muizen in huis verjagen je kunt muizen het beste verjagen met een fanatieke kat.

rattenholen in de tuin

Muizen knagen onder meer papier en textiel kapot voor hun nesten en plunderen keukenkastjes voor hun jongen. Ze kunnen zodoende voedsel besmetten en boeken, interieur, kleding en vloerbedekking vernielen. Een muis die elektriciteitskabels kapot knaagt kan zelfs brand veroorzaken! Muizen in huis bestrijden: vangen, verjagen of doden! Als je muizen in huis hebt, dan kun je 3 dingen doen. Je kunt de muizen binnen je muren: Vangen, verjagen, doden.

Muizen levend vangen, als je een dierenliefhebber bent, kun je muizen levend vangen. Je zet een soort kooitje weg dat ook wel bekendstaat als levende goossens muizenval. De kooitjes die het beste werken hebben een wipmechanisme of klepmechanisme. Je legt een stukje kaas of een beetje pindakaas in de diervriendelijke muizenval en wacht rustig. Zodra een muis het aas pakt, valt het poortje van het kooitje achter m dicht. Vervolgens kun je de muis terug in de natuur zetten. Het nadeel hiervan is dat de gevangen muis naderhand weer in iemands huis kan binnendringen.

Bruine ratten in de tuin?


Muizen zijn namelijk echte alleseters en kunnen zelfs teren op een dieet van zeep. Een koppeltje muizen vermenigvuldigt zich zodoende als een speer. Als je muizen in je huis niet snel vangt, verjaagt of doodt, kan zich binnen enkele maanden een flinke muizenplaag binnen je vier muren ontwikkelen. Muizen hebben bovendien een zacht skelet, waardoor ze zich door piepkleine gaatjes kunnen wurmen. Een kiertje van 1 centimeter is al genoeg voor een muis!

Zorg er daarom te allen tijde voor dat deuren goed sluiten en dat je eventuele gaten en kieren in buitenmuren goed afdicht met cement of muis-werende kit. Door gewone kit en pur vreten muizen zich overigens met gemak heen. Bovenal zijn muizen smerig. Ze hebben een piepkleine en nauwelijks functionerende blaas, waardoor ze continu bacterierijke urine laten lopen. Mannelijke muizen gebruiken bovendien hun urine om een territorium af te bakenen. Gelukkig produceren muizen niet heel erg veel urine, aangezien ze hun vocht uit vast voedsel halen en doorgaans niet apart drinken. Muizen poepen daarnaast alles vol, waardoor je huis wordt voorzien van stapels muizenkeutels. Kortom: vies, onhygiënisch en potentieel ziekteverwekkend!

Lees hier hoe je deze rat vangt

Het wordt dan kouder buiten en specialist bovendien zijn de natuurlijke voedselbronnen zoals eikels, hazelnoten, kastanjes en walnoten grotendeels uitgeput. Mensen zetten daarnaast hun verwarming aan, waardoor het in spouwen en plafonds heerlijk warm wordt. Muizen bouwen s winters een nestje, verzamelen voedsel en planten zich binnenshuis voort. Twee muizen worden er binnen no-time twintig. Ze vreten zich bovendien door isolatiemateriaal, hout, kabels en textiel heen. In de lente gaan muizen weer naar buiten om vers voedsel te zoeken, maar tot die tijd zit je met een flinke berg gebakken peren! Risicos gevaren van muizen in huis. Muizen in huis zijn veilig voor roofdieren en voorzien van bergen met voedsel.

rattenholen in de tuin

Ratten - informatie en bestrijding rentokil Pest Control

En waar geen katten, ratten, uilen en andere roofdieren bij kunnen komen. Kortom: een goed geïsoleerde ruimte met een nauwe in- en uitgang. De meeste soorten muizen (spitsmuizen, bosmuizen, aardmuizen, veldmuizen etc.) slapen buiten in holletjes. Maar er is ook een muizensoort in Nederland die net zo lief binnenshuis overnacht, namelijk de huismuis. Huismuizen bouwen nesten op zolders, in spouwen, voor in kasten en bovenop plafonds! Ze leven van noten, eikels, kastanjes en voedselrestjes van mensen. Huismuizen zijn vooral s nachts actief, dus je merkt hun bestaan vooral s nachts op door getrippel en geknaag. Hoe ontstaat een muizenplaag in je huis? Vooral s winters zoeken muizen een warm plekje.

Muizen knagen, poepen en piesen aan én stuk door, en het zijn dan ook onhygiënische beestjes. Bovendien planten muizen zich razendsnel voort, waardoor in een mum van tijd een heuse muizenplaag in je woning kan ontstaan. Het is dan ook belangrijk om muizen in huis te bestrijden! Hierbij de beste tips eten ter bestrijding van muizen in je leefomgeving. Kortom: muizen vangen, verjagen bestrijden. Waarom komen muizen binnenshuis? Muizen houden van een veilige schuilplaats waar ze warmpjes kunnen slapen en bovendien voldoende kunnen eten.

Bruine rat - vink Ongediertepreventie

De tuindokter, stefaan Bingé, op dit moment wordt er veel geklaagd over molshopen in de tuin. Gelukkig weet Stefaan de tuindokter perfect hoe je dat probleempje kan oplossen. 'zo blind bootcamp zijn als een mol luidt het gezegde. Als een mol blind is, hoe nemen mollen ons dan waar? Wat komen ze onder de grond doen? En hoe bewegen ze zich voort? Dat en nog veel meer leuke weetjes over de mol lees je in het artikel! Bekijk het filmpje en kom te weten op welke 3 manieren je mollen kan bestrijden. De machine blijft het best 5 tot 10 minuten ter plaatse staan.

Rattenholen in de tuin
Rated 4/5 based on 829 reviews
Recensies voor het bericht rattenholen in de tuin

 1. Bakaju hij schrijft:

  Ratten knagen vaak aan hout en plastic. Tevens geven ze u ook advies om op gebied van  preventiemaatregelen. Volwassen ratten eten gem. De riolering stuk kan gaan, en het probleem alleen nog maar groter wordt.

 2. Kurom hij schrijft:

  Elk rattenprobleem in huis moet direct worden aangepakt. De uitgang van deze gang kan zowel boven als onder de waterspiegel liggen. Zelf kunt u bijvoorbeeld met behulp van een klem of een vangkooi de ratten vangen.

 3. Caxac hij schrijft:

  Ratten bouwen nesten op warme, beschutte plaatsen van allerlei versnipperd materiaal. Er kan sprake zijn van een bouwkundig gebrek,. Richtlijn is dat elk wijfje. Professionele ongediertebestrijding is nodig indien het probleem groter wordt of aanhoudt.

 4. Asuzes hij schrijft:

  Ratten scheuren verpakkingen open en laten mogelijk knaagschade achter. Ze bouwen ook nesten onder tuinplanken. Ook ratten in de tuin of andere buitengebieden brengen een hoog risico met mee, in het bijzonder op plaatsen waar kinderen of huisdieren komen.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: