Wit vet omzetten in bruin vet

wit vet omzetten in bruin vet

Jazeker, het doel van afvallen is namelijk om de massa aan witte vetcellen te verminderen. Deze witte vetweefsels maken mensen dik en ongezond. Bruin vet zorgt er voor dat een deel van deze witte vetweefsels verdwijnt omdat er energie nodig is om de lichaamstemperatuur op niveau te houden. Dikke mensen hebben veel witte vetweefsels die het lichaam als het ware isoleren en er is daarom geen bruin vet nodig om het lichaam warm te houden. Is bruin vet het geheim van slanke mensen? Slanke mensen hebben over het algemeen het meeste bruin vet. Bij mensen met obesitas wordt nauwelijks bruin vet gevonden. Is bruin vet de oorzaak of het gevolg van slank zijn?

De verwarming uit zetten, op deze manier worden de barcelona bruine vetweefsels actief en kunnen ze groeien. Ook door middel van sporten kan het bruine vet gekweekt worden. Als men sport komen er bepaalde hormonen vrij. Een van deze hormonen is irisin. Dit hormoon zorgt voor de omzetting van witte vetcellen in bruine vetcellen. Als je niet van kou houdt is dit een methode om bruin vet te kweken. Kun je ook bruin vet krijgen door voeding? Nee, bruin vet kun je niet binnenkrijgen via voeding. Je zult echt kou moeten trotseren of sporten om bruin vet te ontwikkelen. Helpt bruin vet met afvallen?

wit vet omzetten in bruin vet
komen voornamelijk voor als dit bruine vet actief. De mitochondriën in het bruine vet verbruiken zoveel vetzuren en glucose dat er heel veel calorieën verbrand worden. Met andere worden: de stofwisseling wordt flink versneld. Hoe krijg je bruin vet? Volgens de onderzoekers zijn er meerdere manieren om bruin vet te ontwikkelen. De eerste methode is om je lichaam bloot te stellen aan kou. Voorbeelden hiervan zijn: Het nemen van een koude douche. Weinig kleren aan in een koude plaats.
wit vet omzetten in bruin vet

Pil kan wit in bruin vet omzetten - foodlog


De naam bruin vet komt door het feit dat er zoveel welk mitochondriën (energiefabriekjes) in het vet zitten dat het een bruine kleur krijgt (zie het plaatje boven). Niet alleen in dieren maar ook mensen. Vroeger dacht men dat bruin vetweefsel louter bij zoogdieren voorkwam. Jonge zoogdieren hadden dit bruine vet om hun lichaamstemperatuur hoog te houden totdat ze steeds meer wit vetweefsel ontwikkelden. Dit witte vet is een isolatielaag en als de dieren veel wit vetweefsel hebben is bruin vetweefsel niet meer nodig. Onderzoek heeft aangetoond dat ook mensen over dit bruine vetweefsel beschikken. Vooral baby's hebben veel bruin vet, zo'n 5 van het lichaamsgewicht. Ook volwassen hebben bruin vet, maar veelal is dat een veel kleiner percentage.

Afvallen special: bruin vet - lekker gezond


Een te hoog vetpercentage vergroot de kans op: #1 je vetpercentage verlagen door het juiste dieet te kiezen. De meeste mensen willen hun vetpercentage verlagen door een crashdieet te volgen. Ja het is lekker makkelijk en je ziet de kilo's als sneeuw voor de zon verdwijnen! Maar dit betekent niet gelijk dat dit ook goed. Een crashdieet is een dieet waarbij je veel te weinig eet. Wat je werkelijk doet is je lichaam uithongeren. Je moet hierbij denken aan een dieet waarbij je zo'n 1000 kcal onder je normale caloriebehoefte eet. Als je caloriebehoefte van je onderhoud rond de 2000 kcal ligt, zit je bij een crashdieet niet boven de 1000 kcal. Veel te weinig dus.

wit vet omzetten in bruin vet

Er zijn tegenwoordig genoeg mensen waarbij de helft van hun lichaam uit vet bestaat. Dit fitness is natuurlijk niet gezond. Zowel een te laag als een te hoog vetpercentage tast je gezondheid aan. Daarom is er bepaalde range die gezond. Deze hangt ook af van geslacht en leeftijd. Zo blijken topatleten vaak een vetpercentage te hebben tussen de 6 - 13 bij mannen en 14 - 20 bij vrouwen. Zij verbruiken gewoon ontzettend veel energie en dat zie je terug in hun vetpercentage.

Maar wat is nou werkelijk een gezond vetpercentage voor een 'normaal' persoon? Deze ligt bij vrouwen tussen de 21-31 en bij mannen tussen de 14-24. Je wordt als obees gezien wanneer de vetpercentage voor vrouwen boven de 32 uitkomt en voor mannen boven de 25 uitkomt. Het vetpercentage voor vrouwen is hoger dan die voor mannen, vanwege het feit dat vrouwen een kind moeten baren en andere hormonale functies hebben. Dit is een indicatie en je hoeft niet gelijk te schrikken wanneer je een vetpercentage van 18 of 35 hebt. Want ook per persoon kan het nog verschillen.

Onderzoek: bruin vet is goed

En ook het doel is voor iedereen anders. De én wil zijn vetpercentage verlagen voor bodybuilding en dus zonder afvallen en spierverlies. De ander wil graag een verzadigde plattere buik zodat je weer in je spijkerbroek van vorig jaar past. Wat haag is een normaal vetpercentage? Verschillende groepen hanteren verschillende 'gezonde' vetpercentages. Zo hebben sporters een lagere vetpercentage dan niet sporters. Je vetpercentage zegt namelijk behoorlijk wat over je gezondheid.

wit vet omzetten in bruin vet

3 trucs om dat

Wanneer dit lukt krijg je eindelijk dat figuur wat je al tijden wilt. Je kunt je vetpercentage verlagen door een crashdieet te volgen, aan cardio, hardlopen of fitness te doen. Maar de beste manier om je vetpercentage te verlagen is door je voeding aan te passen. Je zult met het verlagen van je vetpercentage niet alleen slanker worden maar ook gezonder. Je zal veel lekkerder in je vel zitten! De verlaging van je vetpercentage zal per week beter worden wanneer dumbell je de juiste tips hanteert. Hoe snel je je vetpercentage kan verlagen is voor iedereen verschillend.

In deze blog leer je: More. Het is eetlust een hype om tegenwoordig een laag vetpercentage te hebben. Nu is dat ook niet zo gek want een hoog vetpercentage is slecht voor je gezondheid. Daarnaast krijg je meer zelfvertrouwen als je een gezond vetpercentage hebt. Maar hoe kan jij je vetpercentage verlagen? Door vet te verbranden. Dit klinkt logisch toch? Maar dit makkelijker gezegd dan gedaan! Zowel mannen als vrouwen vinden het belangrijk om hun vetpercentage te verlagen.

Wat is bruin vet en hoe krijg je het?

Bruin vet, wat is dat? En hoe krijg je bruin vet? Is lever dat door voeding, of moet je er iets anders voor doen? Bruin vet helpt bij het afvallen en is voornamelijk aanwezig in slanke mensen, is het hun geheim? Bruin vet zorgt voor een verhoogde stofwisseling, maar hoe? Wat is bruin vet? Bruin vet is niet iets dat we eten, bruin vet zit in ons lichaam. In ons lichaam zitten twee soorten vetweefsel, wit vet en bruin vet. Het witte vet dient als opslag voor vetten (waar we dik van worden terwijl het bruine vet zorgt voor het warm houden van je lichaam door de verbranding van vetten en glucose.

Wit vet omzetten in bruin vet
Rated 4/5 based on 842 reviews
Recensies voor het bericht wit vet omzetten in bruin vet

 1. Nasytex hij schrijft:

  Zij identificeerden het hormoon als een spierhormoon dat gestimuleerd wordt door lichaamsbeweging die bij dieren wit vet omzet in bruin vet. We zijn allemaal geboren met voorraden van bruin vet rond onze nek, de manier van moeder natuur om ons warm te houden als zuigeling. In een mede-nederlands onderzoek wordt aangetoond dat bruin vet de hoeveelheid cholesterol in het bloed doet dalen, doordat actief bruin vet vetten uit het bloed opneemt.

 2. Owuwy hij schrijft:

  Dr lee toonde aan dat bij blootstelling aan kou en bij lichaamsbeweging, niveaus van het hormoon irisin (geproduceerd door spieren) en fgf21 (geproduceerd door bruin vet) stegen. Hierop is ook de in de intro genoemde truc gebaseerd om in de zomer veel (in natuur water) te zwemmen. De resultaten van dat onderzoek waren veelbelovend. Het komt er op aan om de vorming van bruin vet te stimuleren of om het witte vet bruin te laten kleuren.

 3. Wewyzuw hij schrijft:

  De muizen met het uitgeschakelde eiwit hadden dus een minder hoog bloedsuiker en reageerden beter op een hoog bloedsuiker door insuline aan te maken waarop vervolgens beter gereageerd werd. "De transformatie van wit vet in bruin vet kan dieren te beschermen tegen diabetes, obesitas en leververvetting. Een team van de harvard University ontdekten irisin middels een nih-gefinancieerd onderzoek in 2012. Lee gedaan om het onderliggende mechanisme van de activering van bruin vet te leren begrijpen.

 4. Voqazy hij schrijft:

  Hierdoor zijn ze niet of minder in staat om met behulp van bruin vet af te vallen. De onderzoekers hebben kunnen aantonen het eiwit de omzetting van wit vet in bruin vet remt. Door dit onderzoek ontdekten zij hoe vet en spieren met elkaar communiceren door middel van specifieke hormonen en wel door het veranderen van witte vetcellen in bruine vetcellen om ons te beschermen tegen koude. Allemaal indicaties van een verlaagd risico op diabetes.

 5. Raxigen hij schrijft:

  Het blijkt nu dat blootstelling aan (mild) lage temperaturen ervoor zorgt dat je bruin vet aanmaakt en dat speelt een rol bij de extra verbranding van calorieën. Met name rond het hormoon irisine moet nog heel wat onderzoek gebeuren, het moet nog effectiever worden gemaakt op zo een manier dat het langer in het bloed blijft. Wit vet ligt als bescherming rond je organen, zorgt voor isolatie van het lichaam en de productie van energie. Nature communications, 2017; 8 (1) doi:.1038/s.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: