Te traag werkende schildklier

te traag werkende schildklier

Het tekort ontstaat door een niet-ontwikkelde of onderontwikkelde schildklier. De baby wordt dus geboren zonder of met een inferieure schildklier. Congenitale hypothyroïdie is altijd primair klinisch. Endemische hypothyreoïdie endemische hypo betreft een vertraagde schildklier door een tekort aan het spoorelement jodium. Jodium is een cruciaal bestanddeel van schildklierhormonen, dus zonder jodium ontstaat automatisch een verlaagde hormoon-afgifte door de schildklier. Iatrogeen geïnduceerde hypothyreoïdie iatrogeen geïnduceerd houdt in dat iets wordt veroorzaakt door medicatie. In dit geval wordt de traag werkende schildklier dus veroorzaakt door medicijnen. Iatrogene hypothyreoïdie is meestal lithium-geïnduceerd Of ontstaat door een overdosering van thyrostatica (schildklierremmers).

Primaire hypothyreoïdie bij primaire oftewel centrale hypothyreoïdie kan de schildklier niet genoeg schildklierhormonen aanmaken, waardoor klachten optreden. Primair houdt in dat de oorzaak te vinden is in de schildklier. De schildklier zélf is dus twente verantwoordelijk voor de ontoereikende hormoonafgifte. Secundaire hypothyreoïdie het hersenaanhangsel (hypofyse) produceert tsh, een hormoon dat de schildklier stimuleert en zodoende de hormoonafgifte van de schildklier reguleert. Bij secundaire hypothyreoïdie maakt de schildklier te weinig hormonen aan vanwege een verstoorde hypofyse. Hierdoor treden klinische klachten. Tertiaire hypothyreoïdie de tussenhersenen (thalamus hypothalamus) reguleren de tsh-afgifte door de hypofyse. In zeldzame gevallen maakt de schildklier te weinig schildklierhormonen aan door een defect van de hypothalamus. In dat geval spreekt men van tertiaire hypothyroïdie. Congenitale hypothyreoïdie congenitale hypothyreoïdie (CHT) betreft een aangeboren tekort aan schildklierhormonen dat je dus met je geboorte meekrijgt.

te traag werkende schildklier
verkleumen) Apathisch : niet vooruit. A.) Trage hartslag ( bradycardie ) Spierpijn spierkramp (chronisch) Sterk verminderde eetlust Emotioneel instabiel melancholisch Depressie burn-out Onverklaarbare gewichtstoename bovenstaande symptomen van hypothyreoïdie hoeven zich overigens lang niet altijd of allemaal (tegelijkertijd) voor te doen. Vormen van hypothyreoïdie er zijn verschillende vormen van hypothyreoïdie. We onderscheiden de volgende verschijningsvormen van een te traag werkende schildklier:. Subklinische hypothyreoïdie bij subklinische hypothyreoïdie werkt de schildklier te traag, maar treden (nog) geen waarneembare klachten. De trage schildklier kan subklinisch blijven, maar ook een voorloper zijn van de klinische variant. Zolang hypothyreoïdie subklinisch blijft, hoeft het tekort aan schildklierhormonen niet kunstmatig te worden aangevuld. Klinische hypothyreoïdie bij klinische hypothyreoïdie is er wél sprake van merkbare en/of meetbare klachten. Behandeling van de vertraagde schildklier is dan ook noodzakelijk om het hormoonpeil op te hogen. Klinische hypothyreoïdie kan een primaire, secundaire of tertiaire oorzaak hebben.
te traag werkende schildklier

Te langzaam werkende schildklier - endocrinologie umcg


Schildklier- hypo of hypofunctie, als je schildklierwerking ontoereikend is, dan worden er onvoldoende schildklierhormonen aangemaakt en is het niveau in je bloed dus te laag. Trage schildklier weinig schildklierhormonen, schildklierhormonen bekleden direct of indirect een cruciale functie binnen vrijwel alle cellen, weefsels organen. Hart, spieren, hersenen, maagdarmstelsel, huid en ga zo maar door. Zodoende zijn schildklierhormonen medeverantwoordelijk voor: Metabolisme ( stofwisseling ). Zenuwstelsel (lichaamsaansturing fysieke groei herstel Hartritme hartslagfrequentie vocht vethuishouding Werking van spieren gewrichten Denkproces gevoelsbeleving Digestie ( spijsvertering ) Lichaamstemperatuur Zonder schildklierhormonen kun je niet leven. Een klein tekort aan ijburg schildklierhormonen veroorzaakt zelfs al gezondheidsklachten. Symptomen van een trage schildklier Een te langzame schildklier brengt allerlei symptomen en klachten teweeg die in het begin mild zijn en steeds erger worden. Een tekort aan schildklierhormonen vertraagt namelijk de meest uiteenlopende lichamelijke processen.

Traag werkende schildklier


Blootstelling aan chemische stoffen, voedingsgebreken, voedselallergieën (zoals allergie voor tarwe vitale factoren en auto-immuune schade zijn alle tot op een bepaalde hoogte overal voorkomend. Als ze zwaar genoeg zijn kan een van deze factoren (of een combinatie van enkele minder zware) het metabolische mechanisme van het lichaam overweldigen en de oorzaak van het probleem worden. Dit artikel is meer gericht op het lage metabolisme dat veroorzaakt wordt door een disfunctie van de schildklier of van de bijnieren, of door een combinatie van die twee. Voordat ik verder ga wil ik een observatie uitleggen die ik maakte met betrekking tot het verband tussen de schildklier en de bijnieren. Die schijnen namelijk zelfs nog een ander verband te hebben. De manier hoe we er uit zien (lichamelijk en emotioneel) lijkt een functie te hebben van hoe de schildklier en bijnieren met elkaar in verband staan. Lage bijnierfunctie kan er uitzien als een veel te hoge schildklierwerking  -  dat betekent dat lijders aan beide erg mager en bleek kunnen zijn, nerveus zijn, hartkloppingen hebben, en een onstabiele temperatuur. Daarentegen kan een lage schildklierfunctie symptomen hebben die lijken op een te hoge bijnierwerking - dat is dat lijders aan beide symptomen zwaarder dan normaal kunnen zijn, een roodachtige gezichtskleur hebben, een stabiele temperatuur hebben en een kalme gedragswijze. Als een slechte schildklierfunctie de enigste ooraak van laag metabolisme functioneren is, zien we een typisch roodachtige huid, een dunner wordt aan de buitenkant van de wenkbrauwen, makkelijke gewichtstoename, depressie, traag bewegen, erg veel slapen, hoge bloeddruk en een verminderd in staat zijn om infecties.

te traag werkende schildklier

De hypofyse krijgt zijn orders van de hypothalamus (ook deel van de hersenen). De bijnieren die boven op iedere nier zitten, helpen het lichaam om te gaan met edel stress. Als de metabolische activiteit te hoog is, dan zien de bijnieren dat als een stressfactor. In antwoord op deze stress, zal de hypothalamus aan de hypofyse doorgeven om minder tsh te produceren, en zo wordt de productie van tsh en de schildklieractiviteit verlaagd. Gebaseerd op de bovenstaande gegevens zijn enkele oorzaken van de lage metabolische energie als volgt:.

De schildklier kan niet voldoende T4 maken (hypothyroidisme). de adrenale klieren (bijnieren) zijn te zwak om de stress van de normale metabolische energie-behoefte van het lichaam aan te kunnen en dwingen een afname van de energieproductie. de enzymen (cellulaire machinerie) die atp maken kunnen teruggehouden worden als gevolg van de chemische tussenkomst van toxines, gebrek aan of geheel ontbreken van ingrediënten (vitamines en mineralen of niet kunnen functioneren als gevolg van een auto-immuunziekte of oude virale schade. Een onevenwicht van hormonen, zoals het groeihormoon, testosteron, oestrogeen of progresteron. Zware calorieënrestrictie. De diagnose van metabolische energieproblemen. Om de energie te herstellen tot op gezondheidsnivo moeten de veroorzakende problemen worden gecorrigeerd.

Traag werkende schildklier : gevolgen

Zo is het bijvoorbeeld afvallen zo dat als de hersenen te weinig energie krijgen, dat het gedachteproces zoals herinnering en concentratie verslechteren. Het lichaam heeft energie nodig om zichzelf warm te houden; daarom wordt een lage lichaamstemperatuur gewoonlijk begeleid met een lage metabolische energie (voor meer voorbeelden kijk op de symptoomlijst). In onze cellen is makkelijk te gebruiken energie aanwezig in de vorm van atp (adenosine triphosphate) moleculen. Het lichaam converteert vet en koolhydraten in atp dat dan wordt gebruikt als energie, alhoewel zijn er ook andere factoren in betrokken over hoe goed ons lichaam deze conversie kruidvat kan maken. De schildklier die onderaan de hals zit maakt het hormoon T4 (thyroxine). T4 converteert tot T3 (triiodothyronine) en RT3 (Omkeren, vertragen van T-3). Het is T3 die de atp-machinerie in iedere levende cel aan zet, terwijl de rt3 het vertraagt. De productie van deze schildklierhormonen wordt gecontroleerd door tsh ( Thyroid Stimulating Hormone) wat vrijkomt uit de hypofyse in de hersenen.

te traag werkende schildklier

Trage schildklier - symptomen

De beste manier om van deze symptomen af te komen en de metabolische energie te herstellen is het google onderliggende probleem te corrigeren. Wat veroorzaakt die lage metabolische energie? De meest algemeen voorkomende oorzaak is slechte schildklierfunctie, slechte bijnierfunctie, of meestal een mengsel van beide. Een andere erg vaak voorkomende oorzaak is een hormonaal onevenwicht vooral lage progesteron of oestrogene dominantie bij vrouwen of lage testosteron bij mannen. Het herstellen van de metabolische energie helpt het lichaam zichzelf te helpen, en laat het zelfreparatie-mechanisme weer goed functioneren en de gezondheid herstellen. Wat veroorzaakt een lage metabolische energie? Ieder proces dat in ons lichaam plaatsvindt vereist energie vooral metabolische energie. Als je lichaam niet voldoende energie heeft om goed te kunnen functioneren dan zal ieder deel van het lichaam op zijn eigen eigen unieke manier slecht of verkeerd functioneren.

Ben je vaak moe of te neergeslagen? Heb je problemen met slapen? Heb je problemen met je lichaamsgewicht? Heb je het altijd koud en kun je het niet warm krijgen? Heb je een droge huid? Kun je soms maar moeilijk iets herinneren? Als het antwoord op een van de bovenstaande vragen ja is, en je denkt maakt dat het gewoon maar iets is waar je mee moet leven, dan denk daar liever nog maar eens over. Terwijl al het bovenstaande op niets meer lijkt dan een dagelijks voorkomende vervelendheden, zijn dit in feite alle symptomen van lage metabolische energie.

Hoe kun je een traag werkende

De schildklier is een kliertje in je keel dat hormonen produceert en uitscheidt in je bloed. Via de bloedcirculatie komen schildklierhormonen bij de cellen van je organen en weefsels terecht. De twee belangrijkste hormonen die door baksoda de schildklier worden geproduceerd zijn: T4 : thyroxine, t3 : trijoodthyronine, als je schildklier te weinig T3 en T4 aanmaakt, dan spreekt men ook wel van een trage schildklier, traag werkende schildklier oftewel hypothyreoïdie. In dit artikel lees je alles over een vertraagde schildklierwerking. Synoniemen van hypothyreoïdie, een te trage schildklier staat bekend onder allerlei benamingen. De bekendste hiervan zijn als volgt: Hypothyroïdie / hypothyreoidie, schildklier- deficiëntie (Te) trage / langzame schildklier, slecht werkende thyroïd. Onderactieve / inactieve schildklier (Te) langzaam / traag werkende schildklier, langzame of lage schildklierwerking, vertraagde. Luie thyroïd (Te) trage werking van schildklier, laag schildklierhormoon.

Te traag werkende schildklier
Rated 4/5 based on 464 reviews
Recensies voor het bericht te traag werkende schildklier

 1. Unizulaj hij schrijft:

  Wanneer je echter op dieet gaat of gezonder gaat eten (en er voor kiest om geen of minder brood te eten, en een goed zout te gebruiken in plaats van het slechte tafelzout zul je jodium uit andere bronnen binnen moeten krijgen. Als ik daar ook al moeite mee ga krijgen ben ik er mooi klaar mee. De tsh-waarde moet richting.0 dus heb ik nu weer een Thyrax tabletje er bij gekregen. Bij vrouwen komt het meer voor dan bij mannen.

 2. Yjogaquv hij schrijft:

  Het is in dat geval echter niet de schildklier dat het probleem is, maar de omzetting van T4 naar. Korte uitleg van mezelf over de bloedwaarden. Een trage schildklier (ook wel Hypothyreoïdie genoemd) kan ontstaan door zowel negatieve invloeden uit je voedingspatroon, als uit je levensstijl, als door auto-immuunziekten (ziekte van Hashimoto, wat ook indirect veroorzaakt kan worden door je voedingspatroon). Ik wil jullie op deze pagina uitleg en informatie geven over de schildklier en natuurlijk mijn eigen verhaal vertellen.

 3. Wetojize hij schrijft:

  Diarree of prikkelbare darmsyndroom ( pds ) wordt daarentegen geassocieerd met hyperthyroïdie. De behandeling bestaat uit het permanent dagelijks nemen van de synthetische schildklierhormonen. We wachten nu eerst af hoe de schildklier reageert op de ophoging van de thyrax en daarna kijken we verder. Het volgende kunnen allemaal symptomen zijn van problemen met de schildklier: een uitgeput gevoel bij het wakker worden het gevoel dat 8 of 10 uur slaap per nacht is onvoldoende is niet in staat zijn de hele dag te functioneren zonder tussendoor een dutje te doen.

 4. Etyrepi hij schrijft:

  Die 6 buisjes bloed viel niet mee want die aderen van mij laten zomaar niet in zich prikken. Ik drink nu dagelijks melk met extra calcium op advies van de internist maar verbetering merk ik dus nog niet. In deze blog geef ik je de symptomen van een trage schildklier en leg ik je de oorzaken uit (die vaak in je voeding liggen). Wat is de schildklier?Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: